Personal training zakelijk aftrekbaar

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat bedrijven de kosten voor bijvoorbeeld de huur van hun pand in de begroting opnemen. Wat je misschien nog niet weet, is dat de kosten van fitness en sportschool in veel gevallen ook fiscaal aftrekbaar zijn. Dit kan je flink wat geld besparen, dus lees verder om te ontdekken of dit ook voor jou geldt.

 

Sporten op kosten van de zaak

Voor wie geldt dit wel en voor wie niet? Ondernemingen met personeel hebben geluk: bedrijfsfitness is in dat geval aftrekbaar bij de belastingdienst. Vaak kunnen werknemers van deze bedrijven een sportschoolabonnement afsluiten en de kosten op de zaak declareren. Waarom deze regels zijn ingevoerd? Fitte werknemers dragen bij aan een gezond en bloeiend bedrijf. Regelmatig sporten maakt mensen energieker en productiever, en vermindert ziekteverzuim. Genoeg redenen voor ondernemers om sporten binnen het bedrijf te promoten.

Contact opnemen

 

Zijn de kosten van een personal trainer aftrekbaar voor de belasting?

Zoals je weet, zijn de kosten voor fitness en sportschool aftrekbaar bij bedrijven met personeel, maar hoe zit het met personal training? Dit hangt af van de redenen die je opgeeft bij de belastingdienst. Het doel moet gerelateerd zijn aan het bedrijfsbelang; persoonlijke redenen gelden niet. Wil je bijvoorbeeld de marathon van New York lopen? Dan kun je geen personal trainer op kosten van de zaak inhuren. Heeft een werknemer last van stressgerelateerde klachten? Dan wordt dit wel goedgekeurd door de belastingdienst. De kosten voor een sportruimte, het inhuren van een personal trainer of het afnemen van small group trainingen zijn dan volledig aftrekbaar.

Deze regels gelden ook voor een vennootschap onder firma (vof) of een eenmanszaak met personeel.

 

Ook voor ZZP’ers?

Voor ZZP’ers gelden in principe dezelfde regels als voor personeelsleden. Als ZZP’er mag je dus ook de sportschoolkosten opnemen in de begroting van jouw bedrijf. Ook hier moet er een geldige ‘sport’ reden worden opgegeven bij de belastingdienst. Sporten voor persoonlijke doeleinden is niet mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan revalideren na een blessure of sterker worden voor een marathon. Zorg ervoor dat dit goed wordt genoteerd om problemen te voorkomen.

 

Personal trainer voor je bedrijf

Personal training is zeer effectief voor ondernemers met een drukke agenda. Een personal trainer fungeert als een stok achter de deur. Laat je deze mensen zelf bepalen wanneer ze gaan sporten, dan gebeurt het vaak niet wegens tijdgebrek. Door het inhuren van een personal trainer moeten ze wel tijd vrijmaken. Dit resulteert in minder stress, betere concentratie, betere bedrijfsresultaten en nog vele andere voordelen.

Klinkt een personal trainer interessant voor jou of je onderneming? Zoek dan naar een geschikte coach die past bij jou of je bedrijf, en die niet alleen helpt bij het sporten, maar ook bij belangrijke zaken als voeding en slaap.

Contact opnemen

 

Zakelijke fitness voor jouw personeel

Sporten op kosten van de zaak, klinkt dat niet goed? Het is nu duidelijk dat bedrijven met personeel van deze regelgeving gebruik kunnen maken. Ook het inhuren van een personal trainer kan als zakelijke kosten worden beschouwd, mits er een geldige reden is. Maak je hier gebruik van? Zorg dan dat je de kosten van bedrijfsfitness op de juiste manier verwerkt in de administratie. Gebruik bijvoorbeeld een excelsheet. Het zorgvuldig bijhouden van kosten is belangrijk om je belastbare winst zo laag mogelijk te houden. Neem de tijd en vermijd onnodige fouten.

Ben je ZZP’er? Dan moet je zelf geld vrijmaken voor sporten in een sportschool. Pak deze kans ook zeker! Regelmatig sporten heeft ook voor ZZP’ers een positieve werking op de werkprestaties. Boek nu een kennismakingsgesprek!

 

WhatsApp chat